חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגות ועוגיות שאוהבים בירושלים

עזרה בתכנון טיול בירושלים? השאירו פרטים 👇

ירושלים היא עיר קסומה. עיר בה כל הזמן מתרחש משהו מיוחד. העיר הזו נחשבת לאחת הערים העתיקות בעולם ולא במקרה, היא מוכרת בזכות מסורת קולינרית ארוכת שנים. אז בין אם אתם מטיילים בירושלים ובין אם פשוט בא לכם ליהנות מהתופינים שיש לעיר הזו להציע כך סתם, אנחנו כאן כדי לשתף אתכם במעט מהמסורת הירושלמית. 

רחת לוקום, מעמולים ומרציפן 

אי אפשר לדבר על ירושלים בלי להזכיר את השוק. היום רבים מאיתנו מכירים את שוק מחנה יהודה הוותיק והמתחדש. אבל האמת היא כי בין החומות מסתתר שוק ססגוני ומלא חיים. השוק של הרובע המוסלמי. תמצאו שם הכל, בדרך אל הכותל. גם ממתקים המזוהים עם אגן הים התיכון. מעמולים מלאים בתמרים מתוקים. רקחת לוקום נהדרת. סיגרים מלאים במרציפן וכן הלאה. תמיד כיף בדרך אל הכותל להצטייד בדבר מתיקה נפלא ומסחרר חושים. 

אין ביקור בירושלים בלי רוגלך מלא שוקולד 

אם תלכו לשוק מחנה יהודה תמצאו את המאפה ספק עוגיה, המזוהה כל כך עם המטבח היהודי האשכנזי. המקור של המאפה הוא באינטרפטציה של היהודים לקוראסונים הצרפתים. משום שקוראסון עשוי בצק עלים, הדורש הרבה מאוד חמאה, הרי שיהודים לאורך שנות הגלות לא היו יכולים להרשות לעצמכם להכין אותו. חמאה הייתה חומר גלם יקר ומרבית החברה היהודית הכללית לא נהנתה משפע כלכלי משמעותי. כך התפתחה צורה חדשה לאותו מאכל מפורסם. רוגלך זה בעצם שימוש בבצק השמרים המיועד לחלה. אותו היו ממלאים בשוקולד ומחלקים לחתיכות קטנות. כדי שיספיק לכולם כמובן. רוגלך נחשב מאכל ירושלמי מסורתי וכזה שאין שישי בלעדיו. 

עוגיות שוקולד ציפס ישר מארצות הברית של אמריקה 

ירושלים היא אמנם עיר בירה במזרח התיכון, אבל היא שואבת פה ושם השפעות אמריקאיות. אנחנו מכירים את עוגיות השוקולד צ'יפס הנימוחות. אלו המלאות חמאה, סוכר חום. כאלו שפשוט מתפוצצות בפה. אתם אולי לא יכולים תמיד לקפוץ לירושלים ולקחת כמה עוגיות צידה לדרך באחת המאפיות הוותיקות בעיר. אבל אנחנו כאן כדי לתת לכם את המתכון המדויק. אגב, אין כמו ערב ירושלמי קר ברחביה כדי לטבול עוגיה נהדרת בכוס חלב חם. האמינו לנו, אנחנו יודעים על מה אנחנו מדברים עכשיו. 

מצרכים: 

  • 290 גרם חמאה רכה. עדיף להשאיר אותה שעה מחוץ למקרר. 
  • כוס סוכר לבן ( אם אתם אוהבים עוגיות פחות מתוקות, הפחיתו ברבע את כמות הסוכר) 
  • כוס סוכר חום ( אם אתם רוצים להפחית, אתם יכולים להפחית בכמות בין רבע כוס לחצי כוס) 
  • 2 ביצים גדולות. 
  • כפית תמצית וניל 
  • 2 כוסות קמח
  • כפית וחצי אבקת אפיה. 
  • מעט מלח 
  • 400 גרם שוקולד ציפס לבן או שחור. 

אופן הכנה:

מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עד שהתערובת הופכת קרמית. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים שוב לתערובת חלקה. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח ופצפוצי שוקולד ומערבבים עד לתערובת אחידה. מרפדים תבנית רחבה בנייר אפיה. אתם יכולים לקחת עכשיו שתי כפות או אם יש לכם, כף גלידה וליצור עיגולים מהתערובת. עכשיו כדאי להעביר את המגש למקרר למשך הלילה או לארבע שעות לפחות. אפשר לדלג על השלב הזה כמובן, אבל הוא יוסיף לפריכות של העוגיות בסוף. מוציאים את המגש מהמקרר לאחר זמן ומניחים בכל תבנית עד 16 עוגיות לכל היותר. משאירים את העוגיות בטמפרטורת החדר עוד שעה שוב, אפשר לדלג על השלב הזה, אבל העוגיות יצאו פריכות בדיוק אם תקפידו על כל השלבים. חממו תנור ל180 מעלות על טורבו. לאחר מכן הכניסו לאפייה של 11 דקות. אגב, אל תחששו. העוגיות יצאו קצת רכות בתחילה. אבל אם תתנו להן לנוח קצת בחוץ, בתוך זמן קצר הן יתגבשו חזרה ויתקשו. כאמור, ההנאה מובטחת. 

עכשיו רק כוס חלב חם, סוודר ואתם מסודרים. בתיאבון. 

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בירושלים מתחילה כאן