חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

התמודדות עם התקפי פוסט טראומה בירושלים

עזרה בתכנון טיול בירושלים? השאירו פרטים 👇

לבני האדם יכולת אדירה להתמודד עם סיטואציות קשות במיוחד בעיר ירושלים. עם זאת, לעתים דווקא המוח שלנו הוא זה שמסרב להשלים עם מה שחווינו, ראינו או אפילו שמענו מאחרים. כאשר אדם חווה קושי להמשיך בחייו כתוצאה ממקרה שכזה, הוא מפתח פוסט טראומה – כלומר תסמינים שממשיכים לרדוף אותו גם לאחר המקרה הקשה עצמו. רבים מאלו החווים זאת, ימצאו עצמם מתקשים לנהל אורח חיים נורמטיבי, מסיבות שונות הבאות לידי ביטוי כתופעות לוואי של ממש.

פוסט טראומה וטריגרים בירושלים

'טריגר' היא אחת המילים השמישות ביותר בעולם, וגם כאן בישראל לאחר שפלשה לשפה העברית. משמעותה היא ביטוי של כעס ואובדן שליטה, אך במהות של פוסט טראומה הטריגרים הרבה יותר מורכבים. מדובר בתהליך לא מודע המתרחש במוח. בזמן האירוע הטראומתי, המוח עשה הכל כדי לשרוד וכך נוצרו קשרים בין המקום, האירוע ו\או האנשים, לחוויה השלילית. כאשר גירוי שכזה מופיע, המוח 'מזכיר' לנו את ההרגשה הנוראה שחווינו, וכך נוצרת הפוסט-טראומה. כלומר, על אף שהסכנה חלפה, המוח נכנס למצב הישרדות, בריחה או לחימה. ניקח לדוגמה ריחות שונים, תחושות גופניות, רעשים, ועוד. במקרים אחרים גם מועדים קבועים עלולים להצית את הפוסט טראומה, למשל ימי זיכרון. 

סימפטומים ידועים על פוסט טראומה מתבטאים לעתים בחוויה מחדש של אותו אירוע, הימנעות מפעולות מסוימות שעלולות לטרגר את האדם, ועוד. התסמינים הינם תגובה רגילה ומוכרת לחלוטין, כאשר כל אדם חווה אותם בדרך אחרת וברמה אחרת. בין היתר, ישנם תסמינים נוספים שכדאי להכיר:

  • עוררות גופנית – דפיקות לב מואצות, הזעה מרובה ועוד.
  • פלאשבקים – האדם חש שהוא חווה את האירוע מחדש פעם אחר פעם.
  • מחשבות טורדניות ללא הרף.
  • הפרעות שינה.
  • אי שקט, מתח.
  • הפרעות בריכוז.
  • התפרצויות זעם.
  • חלומות חוזרים הקשורים בדרך זו או אחרת לאותו אירוע טראומתי.
  • אדישות רבה.
  • רגישות יתר לגורמים הקשורים לחוויה – למשל, רגישות לרעשים, לשינויים קיצוניים, לריחות.

כיצד מתבצע הטיפול בירושלים?

החדשות הטובות הן – פוסט טראומה ניתנת לטיפול, פסיכולוגית או תרופתית ואף שילוב של השניים. הדבר משתנה בהתאם למטופל וצרכיו, רמת הטראומה המדוברת ועוד. הטיפול הפסיכולוגי מטרתו לסייע לדם להתמודד עם ההתנהגויות וההימנעויות מהן הוא סובל, ולאפשר לו לחזור לשגרה בסופו של דבר. טיפול תרופתי מסייע להתמודד עם סימפטומים מיידיים יותר כגון נדודי שינה, דיכאון ועוד. 

על מנת להבין מהי הדרך הנכונה ביותר לטיפול, על האדם החווה פוסט טראומה לפנות קודם כל לגורם המתמחה בכך, בכדי לבצע אבחון והבנה של המצב. בהתאם לכך, יקבל הפנייה לטיפול המדויק לו ביותר, שיינתן במסגרת מקצועית ששמה בראש ובראשונה את טובתו של המטופל. חשוב לזכור שאחד הפרמטרים להצלחת הטיפול, הוא רצונו של המטופל לקבל את אותו טיפול. ככל שיהיה יותר מסור לתהליך, כך סביר שינחל הצלחה רבה יותר. 

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בירושלים מתחילה כאן